Solidifikace digestátu s použitím alternativních sorbentů - Geržová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá popisem digestátu a legislativou upravující jeho použití a skladování. Dále popisuje možné využití digestátu a způsoby jeho zahušťování. V experimentální části je popis zahuštění fugátu pomocí dvojsložkového sorbentu. Vzniklý gel byl podroben sérii rozborů zaměřených na jeho chemické složení. V závěru je diskutováno možné využití vzniklého gelu.
Solidification of digestate using alternative sorbents
Keywords: bioplynová stanice; anaerobní digesce; digestát; fugát; zahušťování; sorbent; biogas plant; anaerobic digestion; liquid digestate; thickening; sorbent