Grafická 3D simulace denní a noční oblohy - Tichý, Daniel (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá grafickou simulací denní a noční oblohy a její následnou implementací. Vysvětluje výpočet barev oblohy založený na rozptylu světla. Klade důraz na přenositelnost kódu a upozorňuje na možné komplikace. Krátce také hodnotí existující metody zobrazování oblohy a podobné aplikace z této oblasti.
3D Graphics simulation of daylight and night sky
Keywords: obloha; simulace; grafika; rozptyl; sky; simulation; graphics; scattering