Analýza vlivu vegetace na útlum šířícího se signálu - Pavlovič, Dušan (Univerzita Pardubice, 2009)
V bakalářské práci je hlavním předmětem zájmu útlum způsobený šířením signálu přes vegetativní překážku. V práci jsou představeny negativní vlivy vegetace na šířený signál a útlumové modely, kterými lze vypočítat útlum způsobený vegetací. Dále práce obsahuje výsledky měření, které bylo provedeno pro porovnání útlumu při šíření signálu přes různé druhy vegetace běžně se vyskytující v našem klimatickém pásmu.
Vegetation impact on propagation radio signal
Keywords: útlum vegetací; vegetační útlumové modely; signálové úniky; vegetation attenuation; attenuation models for loss due to vegetation; signal fading radiocommunication link