Redukce balíkových dodejen (ABD) a optimalizace doručovací sítě pošt v působnosti obvodní pošty Kolín 2 - Buchtová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2009)
Česká pošta, s.p. je od svého vzniku dne 1. 3. 1993 největším a dominantním poskytovatelem poštovních služeb na území České republiky. Vzhledem k tomu, že musí uspět v silném konkurenčním prostředí, je jedním ze strategických cílů optimalizace vnitřních operačních procesů a sjednocení technologických postupů v celém rozsahu své působnosti. Jedním z nástrojů je redukce počtu dodávacích pošt pro listovní a balíkové zásilky. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozsáhlou problematiku, tak se tato práce soustřeďuje především na redukci balíkových dodejen a optimalizaci doručovací sítě pošty Kolín 2 a pošt okresu Kolín, které jsou provozně zapojené na poštu Kolín 2.
The reduction of the parcel delivery post (ABD) and optimalization delivery nets of the posts in action district post Kolin 2
Keywords: obvodní pošta Kolín 2; provozně zapojené pošty; automatizované balíkové dodejny; dodávací pošty; podávací pošty; district post Kolin 2; operationally engaged posts; automated parcel delivery posts; supplying posts; serving posts