Návrh a implementace aplikace pro shromažďování marketingových informací a její využití v prostředí sociálních sítí. - Kittler, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá tématem sociálních sítí. V první kapitole seznamuje čtenáře s technologiemi, které jsou využívané v prostředí sociálních sítí. Dále se práce zabývá problematikou získání a zpracování dat skrz vybraná aplikační programovací rozhraní. Na základě zjištěných poznatků byly vytvořeny aplikace pro přístup k uživatelským údajům. První část představuje webovou aplikaci postavenou na technologii ASP.NET se spojením do databáze MS SQL. Webová část poskytuje kontakt s uživatelem sociální sítě Facebook a ukládá jeho údaje do sdílené databáze. Druhá část aplikace je založena na desktopové technologii Windows Forms. Spolu se spojením do databáze MS SQL a databází MySQL společnosti Facebook, nabízí možnost zpracování klientských údajů pro marketingové účely.
Design and implementation of applications for gathering marketing information and its use in social networking environments.
Keywords: sociální sítě; marketingový klient; Facebook; Graph API; social networks; client marketing