Zdeněk Sýkora: Struktury - Hora, Jiří (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na tvorbu českého malíře Zdeňka Sýkory -- zejména na jeho Struktury. Jsou popsány principy tvorby strukturálních obrazů a Černobílá Struktura. V první části se autor věnuje životu a uměleckému dílu Zdeňka Sýkory. Ve druhé části popisuje systém pro tvorbu strukturálních obrazů. Dále popisuje implementaci aplikace, která tvoří obrazy na základě principů tohoto malíře. V závěru se věnuje generování Struktur na základě vzorového zadání.
Zdeněk Sýkora: Structures
Keywords: Sýkora, Zdeněk; digitální umění; obrazy; struktury; aplikace; C#; Windows forms; Sýkora, Zdeněk; digital art; paintings; structures; application; C#; Windows forms