Družstva - Švadlenková, Věra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou podnikání, přičemž největší část je věnována družstvům. V teoretické části se zaměřuje na historický vývoj a obecnou charakteristiku družstev, která je doplněna nejdůležitějšími informacemi o ostatních formách podnikání. Praktická část zahrnuje historický vývoj zemědělského družstva Bylany a jeho hospodaření.
Cooperative
Keywords: Podnikání; obchodní společnosti; družstva; družstevnictví; mezinárodní družstevní svaz; Business; commercial companies; cooperatives; cooperatives; international cooperative union