Návrh modelu a analýza dat pro oblast udržitelnosti - Knížková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje. Zaměřuje se na odpadové hospodářství jako na jednu ze součástí environmentálního pilíře udržitelného rozvoje. Na základě analýzy systému třídění byl navržen model pro zjištění nejlepší varianty třídění odpadu. Navržený model pracuje s reálnými daty o odpadovém hospodářství Pardubického kraje.
Data analyse and design of sustainable development model
Keywords: Udržitelný rozvoj; indikátory; strategie udržitelného rozvoje; Odpady; systém třídění odpadů; CRISP - DM; Sustainable Development; indicators; strategy of sustainable development; waste; waste sorting system