Nabídka a poptávka v zasílatelství - Filadelfiová, Radka (Univerzita Pardubice, 2007)
V bakalářské práci je popsána jedna z nejdůležitějších součástí zasílatelské činnosti, článek přepravního řetězce – doprava v ČR. Na začátku je stručně zhodnocen vývoj zasílatelské činnosti až po současnost, poté navazuje analýza nabídky a poptávky dopravců, zasilatelských firem a faktory, které mohou tyto aspekty více či méně ovlivňovat. Dále je popsána specifikace jednotlivých druhů doprav s obecným náhledem na jejich výhodnost a nevýhodnost jako zamyšlení nad stávajícím stavem. Závěrečná část práce porovnává a vyhodnocuje konkrétní přepravní výkony v jednotlivých druzích nákladní dopravy a regionech. Zpracovaná statistická data a výsledky jsou pro svoji rozsáhlost dat vložena do přílohy této bakalářské práce.
Supply and demand in forwarding business
Keywords: zasílatelství; Doprava; nabídka; poptávka; faktory; kraje; přepravní výkony