Odstranění kontaminantů z vody sorpcí na organických odpadech - Hrubý, Josef (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře s možností využití organických odpadů (odpadních materiálů ze zemědělství a dřevozpracujícího průmyslu) k sorpci kontaminantů z vod. Hlavním cílem práce je roztřídění dostupných informací podle typu odstraňovaných kontaminantů a podle typu použitých sorbentů. Další části práce jsou věnovány úpravě, modifikaci nebo přeměně organických odpadů na aktivní uhlí a také hlavním faktorům, které ovlivňují sorpční proces.
Removal of contaminants from the water by sorption onto organic waste
Keywords: sorpce; adsorpce; aktivní uhlí; levné sorbenty; sorpční kapacita; úprava vod a odpadních vod; sorption; adsorption; activated carbon; low-cost sorbents; sorption capacities; water and wastewater treatment