Využití odběrové soupravy pro stanovení částic ve výfukových plynech - Nožička, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Teoretická část této bakalářské práce se zabývá emisními normami, souhrnnými informacemi o složení výfukových plynů a z toho vyplývajících rizicích pro životní prostředí a lidský organismus. Experimentální část popisuje metodiku zacházení s odběrovým čerpadlem AirChek 2000, pomocí něhož byly odebrány vzorky, které byly následně zkoumány za použití optické a elektronové mikroskopie.
Consumption rig utilization for particle determination in exhaust fumes
Keywords: tuhé částice; emise; záchytné čerpadlo; AirChek 2000; optická mikroskopie; elektronová mikroskopie; particulate matters; emission; circulation pump; AirChek 2000; optical microscope; electron microscope