Der Gebrauch des Konjunktivs im Deutschen - Novák, Pavel (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá používáním konjunktivu v němčině. Teoretická část přímo objasňuje jeho používání ve všech oblastech výskytu, a tím připravuje bázi poznatků pro část výzkumnou. Cílem výzkumné části bylo zjištění procentuálního zastoupení jednotlivých skupin konjunktivu a jeho konkurenčních forem v nepřímé řeči.
Keywords: němčina; Gramatika; konjunktiv; nepřímá řeč