Analýza procesu předpovědi poptávky a prodejů ve vybraném podniku - Paták, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zaměřuje na využití předpovědi poptávky jako nástroje řízení hmotných toků v podniku. Popisuje vlivy podpory prodeje na poptávku a statistické metody předvídání poptávky založené na časových řadách. Možnosti předvídání a plánování řízeného poptávkou jsou analyzovány ve vybraném podniku potravinářského průmyslu.
Analysis of demand planning in chosen company
Keywords: demand planning; předpověď poptávky; časové řady; podpora prodeje; demand planning; demand forecasting; time series; sales promotion