Tuhé částice ve výfukových plynech - Šmíd, Filip (Univerzita Pardubice, 2009)
V práci jsou popsány metody odběru tuhých částic, stanovení jejich složeni, zkoumání transportu v ovzduší a jejich negativní účinky na lidský organismus. Jsou zde uvedeny výsledky odběru částic ze spalovacích motorů dvou automobilů a jejich následné vyhodnocování s využitím odběrových přístrojů pomocí speciálních experimentálních metod.
Particulate matters in exhaust fumes
Keywords: tuhé částice; Emise; tepelné spalovací motory; výfukové plyny; částice v ovzduší; Particulate matters; thermal combustion engines; exhaust fumes; particulate in atmosphere