Vliv zvýšených cen vstupů na finanční výsledky vybrané společnosti - Zaketovićová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dopady výrazného nárůstu inflace v roce 2022 a porovnává je se situací v roce 2021, tedy obdobím před tímto skokovým růstem. Pomocí nástrojů finanční analýzy hodnotí vliv inflace na ekonomické vstupy a výstupy podniku, zejména z pohledu změn v nákladové a výnosové struktuře.
The impact of increased input prices on the financial results of the selected company
Keywords: finanční analýza; podniky; likvidita; aktivita; závazky; vlastní kapitál; zisk; ztráta; inflace; rentabilita; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; tržby; financial analysis; companies; liquidity; activity; liabilities; equity; profit; loss; inflation; profitability; balance sheet; income statement; revenues