Studium lomově-deformačního chování vysocepevných materiálů - Boštík, Josef (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá mechanickými vlastnostmi vysokopevnostní experimentální oceli s bainitickou strukturou. Zaměřuje se na vlivy, které přímo ovlivňují tyto vlastnosti. Rovněž zkoumá defektní lomové chování pozorované během mechanických zkoušek.
Study of broken-deformation behaviour of highly-unyielding materials
Keywords: bainitic steel; conchoidal fractures; pulley tests; transformation of supercooled austenit; plastic deformation; bainitická ocel; lasturové lomy; tahové zkoušky; přeměny přechlazeného austenitu; plastické deformace