Antikorozní a fyzikálně-mechanické vlastnosti organických povlaků s obsahem lamelárních core-shell pigmentů - Manso, Miguel Victor (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá studiem feritových pigmentů s izometrickým a neizometrickým tvarem částic nanesených na zinkovém a hliníkovém jádře. První část této diplomové práce se zabývá teoretickými znalostmi koroze, antikorozních pigmentů a směsných pigmentů. Druhá část se zabývá přípravou pigmentů, nátěrových hmot a vzorků ke zkoumání mechanických a korozních vlastností nátěrových filmů. Dále se zabývá porovnáním účinnosti jednotlivých pigmentů na základě připravených nátěrových filmů.
Anticorrosion and physical-mechanical properties of organic coatings containing lamellar core-shell pigments
Keywords: Core shell pigment; Antikorozní pigment; Ferit; Spinely; Anticorrosion pigment; Ferrite; Spinels