Syndrom toxického šoku - Odvárková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce popisuje syndrom toxického šoku. Začátek práce je věnován charakteristice syndromu toxického šoku. Druhá část se zabývá příčinami a diagnostikou daného syndromu. V poslední části je poukázáno na léčbu a prevenci syndromu toxického šoku.
Toxic Shock Syndrome
Keywords: syndrom toxického šoku; Staphylococcus aureus; Streptococcus pyogenes; cytokiny; toxin TSST-1; kultivace; barvení dle Grama; PCR test; PYR test; antibiotikum; klindamycin a hygienické návyky; toxic shock syndrome; Staphylococcus aureus; Streptococcus pyogenes; cytokines; TSST-1 toxin; culture; Gram staining; PCR test; PYR test; antibiotic; clindamycin and hygiene habits