Nebezpečné silnice v ČR - Pilsová, Eva (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce zahrnuje charakteristiku dálniční a silniční sítě v České republice. Dále pak vývoj nehodovosti v letech 2003 – 2007 a nehodovost z pohledu dopravní infrastruktury. Zabývá se návrhem doporučení pro zvýšení bezpečnosti silniční sítě. Na závěr mapuje nebezpečné silnice v ČR.
Dangerous roads in the Czech Republic
Keywords: traffic infrastructure; accidents frequency; dangerous roads; highway networks; road networks; dopravní infrastruktura; Nehodovost; nebezpečné silnice; dálniční sítě; silniční sítě