Pracovní úrazy středních zdravotnických pracovníků ve výjezdových skupinách - Nováková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je věnovaná tématu "Pracovní úrazy SZP ve výjezdových skupinách. Tato práce zahrnuje část teoretickou, průzkumnou a má výstup pro praxi. V teoretické části je popsána problematika BOZP, vydávání zdravotních posudků, problematika porušení kožního krytu a infekční nemoci. Průzkumná část čerpá z výsledků dotazníkového šetření na ZZS vybraného kraje.
Occupational injuries of paramedics in emergency medical services
Keywords: pracovní úrazy; BOZP; porušení kožního krytu; infekční nemoci; střední zdravotničtí pracovníci; occupational injuries; occupational health and safety; skin breakage; infectious diseases; paramedics