Profil zpravodajských rubrik v Pardubickém deníku - Markovicsová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce Profil zpravodajských rubrik v Pardubickém deníku si klade za cíl zmapovat situaci regionálních médií na počátku 90. let minulého století a legislativní rámec periodického tisku. Dále se zaměří na typologické hodnocení žánrů české žurnalistiky, které jsou uplatňované v Pardubickém deníku. Budou porovnány dvě časové etapy historie deníku z hlediska zpravodajských rubrik. Práce bude na základě výzkumných metod analyzovat a porovnávat dvě časová období v rubrikách na zpravodajských stranách v Pardubickém deníku z hlediska kvalitativního a kvantitativního. Součástí práce je vymezení žurnalistických pojmů a charakteristika cílového média od počátku vycházení Pardubických novin v roce 1992 do jeho současné podoby roku 2012.
Profile of News Sections in Pardubický deník
Keywords: žurnalistika; zpravodajství; média; Pardubický deník; analýza; rubrika; journalism; news; media; Pardubický deník; analysis; section