Využitelnost a efektivita mobilního Internetu v ČR - Černota, Michal (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce informuje o mobilních datových technologiích a jejich využití na území České republiky. Práce také popisuje mobilní datové technologie generace 2,5 a vyšší, včetně jejich užití. Práce taktéž obsahuje výsledky měření přenosových rychlostí mobilního Internetu poskytovaného základními mobilními operátory (O2, T-Mobile a Vodafone) v České republice na několika referenčních místech ve vybraných městech. Část výzkumu se zabývá nasazením mobilní technologie v konkrétní firmě a následné provedení analýzy využití mobilního Internetu. Součástí této bakalářské práce je webová aplikace, jejíž hlavní účel je výběr nejvhodnějšího poskytovatele mobilního Internetu na základě zadaných vstupních parametrů.
Usability and Efficiency of Mobile Internet Connection in Czech Republic
Keywords: mobilita; Internet; data; technologie; poskytovatel připojení; aplikace; připojení; sítě; GPRS; EDGE; HSDPA; HSUPA; HSPA; LTE; LTE-A; mobility; Internet; data; technology; connection provider; application; connection; network; GPRS; EDGE; HSDPA; HSUPA; HSPA; LTE; LTE-A