Spolupráce obcí jako jeden z nástrojů rozvoje municipalit - Školoudová, Alena (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spolupráce obcí jako jednoho z nástrojů jejich rozvoje. Teoretická část se věnuje charakteristice veřejné správy, obsažena je také problematika spolupráce obcí a regionální politika. V praktické částí této práce je analyzován vliv konkrétní formy spolupráce na rozvoj členských obcí.
Cooperation of municipalities as an instrument of municipal development
Keywords: obec; spolupráce obcí; formy obecní spolupráce; regionální politika; mikroregion; municipality; municipal cooperation; forms of municipal cooperation; regional policy; microregion