Mediální obraz Polska a Poláka v českých médiích - Hofman, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je nejprve shromáždit články z archivu MF Dnes z celého roku 2010 a z nich následně vybrat ty, které se týkají Polska nebo Poláků. Na základě prostudování těchto článků je pak cílem určit a "vystavět" mediální obraz Polska a Poláka v českých médiích (tj. jaká témata týkající se Polska považují česká periodika za zajímavá nebo důležitá) a poté pomocí případného srovnání s polskými médii téhož typu určit případné rozdíly.
Czech Media Image of Poland and Pole
Keywords: tisk; Polsko; mediální obraz; srovnání; analýza; press; Poland; media image; comparison; analysis