Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR - Klouček, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje zahraničního obchodu České republiky, a to z pohledu dovozu, vývozu a čistého vývozu. Dovoz a vývoz je hodnocen z hlediska teritoriální a zbožové struktury. V práci je také uveden vliv a vývoj měnového kurzu dolaru a eura na zahraniční obchod ČR.
Analysis of progression of the Czech Republic´s foreign trade
Keywords: Foreign trade; Export; Import; commodities; exchange rates; Zahraniční obchod; vývoz; dovoz; komodity; měnové kurzy