Význam stravy a stravování jako specifického kulturního symbolu na Rychnovsku - Ponocná, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá stravováním o svátcích a všedních dnech a symbolikou svátečních pokrmů na Rychnovsku. Cílem práce bylo zjistit, jaké změny se v této oblasti udály v porovnání s generací prarodičů a jak je tomu dnes. Nakolik jídlo a události s ním spojené ovlivňují náš život a naše vztahy.
The importance of diet and alimentation as a specific cultural symbol in Rychnovsko
Keywords: stravování; Rychnovsko; tradice; svátky; jídlo; alimentation; Rychnov nad Kněžnou; traditions; holidays; food