Konkurenceschopnost a perspektivy ČSA, a.s. - Tlapák, Radek (Univerzita Pardubice, 1998)
První kapitola diplomové práce rozebírá historii ČSA, a.s., jejich organizační strukturu a letadlový park. Druhá kapitola se zabývá mezinárodní spoluprací ČSA s jinými leteckými dopravci. Třetí analyzuje hospodaření Českých aerolinií za rok 1996 s důrazem na jednotlivé položky nákladů, výnosů a jejich vliv na celkový hospodářský výsledek. Čtvrtá kapitola teoreticky popisuje ekonomické a výkonové ukazatele používané v letecké dopravě a vysvětluje jejich výpočet. V páté části se porovnávají vybrané ekonomické a výkonové ukazatele se šesti různě velkými společnostmi, členy AEA. V závěrečné části se popisují problémy spojené se vstupem do EU.
Competitiveness and prospects ČSA, a.s.
Keywords: ČSA; letecká doprava; porovnání; Evropská unie; air transport; comparison; European Union