Náklady versus udržitelnost v porovnání železniční a námořní dopravy - Čermák, Eduard (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na odhad nákladů a udržitelnosti v porovnání železniční a námořní dopravy. Práce je rozdělena na čtyři části. V první části jsou popsány teoretické aspekty v porovnání železniční a námořní dopravy, druhá část se zaměřuje na analýzu současného stavu a odhad nákladů za přepravu. Ve třetí části jsou popsány jednotlivé návrhy na zlepšení a poslední část tvoří zhodnocení těchto návrhů.
Cost versus sustainability in a comparison of rail and maritime transport
Keywords: námořní doprava; přístavy; terminál; trasa; udržitelnost; železniční doprava; maritime transport; ports; terminal; route; sustainability; rail transport