Výskyt komplikací po operacích pro náhlé příhody břišní - Šimoníčková, Radka (Univerzita Pardubice, 2008)
Teoreticko-výzkumná práce se zabývá výskytem pooperačních komplikací u nemocných přijatých pro náhlé příhody břišní v Pardubické krajské nemocnici v roce 2007. V teoretické části jsou stručně charakterizována jednotlivá onemocnění spadající pod náhlé příhody břišní. Jejich diagnostika, klinický obraz, terapie, prognóza. Ve výzkumné části jsou prezentovány výsledky získané analýzou chorobopisů a znázorněny v grafech.
The occurence of post-operative complications after acute abdominal emergencies
Keywords: akutní zánět slepého střeva; náhlé příhody břišní; nemocnice Pardubice; pooperační komplikace; střevní neprůchodnost; acute appendicitis; acute abdominal emergency; Regional Hospital Pardubice; post-operative complications; ileus