"Vatikánský agent" Stanislav Zela : světící biskup olomoucký jako oběť politické perzekuce - Baarová, Eva (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce popisuje životní dráhu olomouckého světícího biskupa Stanislava Zely, přičemž se zaměřuje na období nacistické a především komunistické diktatury a na Zelově osudu se snaží demonstrovat, jak se v praxi projevovala církevní politika "poúnorového režimu."
"Agent of Vatican" Stanislav Zela : consecrating bishop in Olomouc as a victim of political persecution
Keywords: Zela, Stanislav; církevní dějiny; komunismus; Olomouc; perzekuce; 50. léta; 20. století