Návrh robotizovaného, svařovacího pracoviště - Albrecht, Ivo (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem diplomanta je navrhnout uspořádání robotizovaného svařovacího pracoviště pro svařování rámu sedadel osobního vozidla. Obsahem práce bude analýza požadavků na svářecí pracoviště, určení potřebného počtu robotů a způsobu jejich řízení, a optimalizace pracovního cyklu. Výsledkem bude realizace navrženého uspořádání a ověření v praxi.
Design of robotic welding workspace
Keywords: robot; pohony; robotizované pracoviště; odporové svařovaní; svařovací kleště; drivers; robotized workplace; resistance welding; welding gun