Ochrana fotovoltaických systémů před bleskem a přepětím - Šafránek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
Téma bakalářské práce je věnované návrhu řešení ochrany fotovoltaických systémů před bleskem a přepětím podle platné legislativy. Popisuje obecně problematiku vnější a vnitřní ochrany před bleskem, podrobně se zaměřuje na ochranu fotovoltaických systémů. A to především fotovoltaických elektráren (FVE) umístěných na střechách objektů. Cílem je návrh účinných opatření před úderem blesku a přepětím.
The protection of photovoltaic systems against lightning and overvoltage
Keywords: fotovoltaické systémy; blesky; přepětí; photovoltaic systems; lightnings; overvoltage