Aktivní stáří v Hradci Králové - Šimůnková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se zabývá aktivním stárnutím se zaměřením na možnosti nabízené v Hradci Králové. Jedná se o sumarizační text, který kromě mezinárodního a národního kontextu osvětluje hradeckou koncepci proseniorské politiky, organizaci Senioři Hradec Králové, z.s., projekt Hradecké poklady a další proseniorské projekty, akce a činnosti týkající se aktivního stárnutí. Cílem textu je rozšířit povědomí o problematice demografického stárnutí a s tím související důležitostí přípravy na stárnutí a aktivního stárnutí a informovat o možnostech, které nabízí město Hradec Králové.
Active Ageing in Hradec Králové
Keywords: stáří; stárnutí; senior; aktivní stárnutí; Hradec Králové; age; ageing; senior; active ageing; Hradec Králové