Důchodová reforma v České republice - Malá, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu důchodové reformy v České republice. Teoretická část zahrnuje charakteristiku sociální politiky státu, vymezení subjektů a objektů sociální politiky, dále cíle, principy a nástroje sociální politiky. Další část stručně charakterizuje vývoj českého důchodového systému. Praktická část se věnuje důchodovým systémům ve vybraných zemích. Hlavním cílem této práce je analýza důchodové reformy v České republice a na Slovensku za účelem porovnání obou reforem.
Pension Reform in the Czech Republic
Keywords: sociální politika; důchodové zabezpečení; penze; důchodový věk; náhradový poměr; třípilířový model důchodového zabezpečení; social policy; pension; pensions; retirement age; replacement rate; three-pillar pension model