Komparace pojištěnosti obyvatel ČR a EU - Svobodová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá srovnáním úrovně pojištěnosti v České republice a v Evropské unii jako celku i v jednotlivých členských státech. Seznamuje se základními charakteristikami pojistného trhu EU a analyzuje vývoj ukazatelů pojištěnosti včetně naznačení perspektiv jejich budoucího vývoje, a to jak odděleně v odvětví životního a neživotního pojištění, tak souhrnně v celém pojišťovacím sektoru.
The insurance rate comparison of the population of the Czech Republic and of the EU
Keywords: Insurance; insurance system; insurance markets; Life insurance; non-life insurance; European Union; pojištění; Pojišťovnictví; pojistné trhy; Životní pojištění; neživotní pojištění; Evropská Unie