Vyšetření nestechiometrie In v CuInTe2 a jejího vlivu na termoelektrické vlastnosti CuInTe2 - Munzar, Milan (Univerzita Pardubice, 2017)
Sloučenina CuInTe2 dovoluje relativně velké odchylky od stechiometrie, díky nízkým energiím tvorby nativních defektů. Tato práce je věnována studiu vlivu nestechiometrie India na transportní a termoelektrické vlastnosti systému CuIn1-xTe2. Popisuje a pokouší se interpretovat, jak se se změnou nestechiometrie India ve vzorcích mění jejich elektrická vodivost, Seebeckův koeficient, tepelná vodivost a Hallův koeficient, s využitím teoretických prací, pojednávající o nativních defektech těchto systémů.
Study of nonstechiometry of In in CuInTe2 and its influence to thermoelectric properties of CuInTe2
Keywords: CuInTe2; termoelektrické vlastnosti; optimalizace; nestechiometrie; CuInTe2; thermoelectric properties; optimalization; nonstochiometry