Komparace rozpočtového určení daní v České republice a na Slovensku - Komínek, Patrik (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rozpočtového určení daní. První část se zabývá analýzou vývoje rozpočtového určení daní v České republice v období 2001 - 2013. Další část popisuje rozpočtové určení daní Slovenské republiky ve stejném období. Závěr práce je zaměřen na komparaci systémů rozpočtového určení daní v obou zemích, s cílem poukázat na jejich shodnosti či rozdílnosti.
Comparison of tax assignment in the Czech Republic and the Slovak Republic
Keywords: daně; daňový příjem; rozpočtové určení daní; územní rozpočet; územní samospráva; taxes; tax revenue; tax assignment; local budget; local government