Ochrana podnikatelských aktivit pojištěním - Libiaková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2019)
Předmětem bakalářské práce je analýza pojištění podnikatelských rizik jako vhodného nástroje ochrany podnikatelských aktivit. Práce se nejprve zabývá vymezením pojmů podnik a podnikání, následně riziky, které na podnikatelské subjekty působí, klasifikací těchto rizik a procesem jejich řízení. Dále se práce zabývá pojištěním, zejména pojištěním podnikatelských subjektů jako jednou z metod snižování rizik. Jsou představeny pojistné produkty vybraných pojišťoven a srovnány vybrané aspekty podnikatelského pojištění na českém pojistném trhu.
Protection of Business Activities by Insurance
Keywords: podnikání; rizika; risk management; pojištění; business; risks; risk management; insurance