Modulové řešení terminálu kombinované přepravy - Černý, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
První část práce obsahuje analýzu vybraných terminálů kombinované přepravy v České republice a jejich porovnání s terminály ve Spolkové republice Německo. V další části práce autor představí několik návrhů modulového řešení terminálu se všemi dopady na používanou technologii překládky. Na závěr autor provede zhodnocení vlastních návrhů řešení, zejména po stránce technologické a ekonomické.
Modular solutions of terminal combined transport
Keywords: combined transport; rail mounted container gantry cranes; reach stackers; combined transport terminal; modular solutions; kombinovaná přeprava; portálový jeřáb; mobilní překladače; terminál kombinované přepravy; modulové řešení