Obec Raná v mikroregionu Hlinecko - Pilná, Lenka (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda vstup obce Raná do Sdružení obcí mikroregionu Hlinecko je pro ni a její občany přínosem. První část se zaměřuje na obecné vymezení pojmu mikroregion a důvody vzniku mikroregionů. Druhá část je zaměřena na charakteristiku obce Raná a mikroregionu Hlinecko (historie, obyvatelstvo, zaměstnanost, infrastruktura). Tato část obsahuje také vznik a složení sdružení a jeho poslání.
Municipality Raná in mikroregion Hlinecko
Keywords: mikroregiony; mikroregion Hlinecko; Program obnovy venkova; obce; sdružení obcí