Rozvod manželství rodičů a jeho dopad na již dospělé dítě a jeho psychiku - Kamenská, Nela (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce je zaměřena na rozvod manželství rodičů a jeho dopad na již dospělé dítě a jeho psychiku. V teoretické části budou vymezeny základní pojmy z této oblasti (například rozvod, manželství apod.). Dále práce bude obsahovat například téma vztahů mezi manžely, rodičovskou odpovědnost, druhy rozvodu, druhy péče o dítě atd. V empirické části bude zpracován kvantitativní výzkum, a to pomocí dotazníkového šetření. Zaměřuje se na studenty Fakulty filozofické a jejich zkušenosti s rozvodem jejich rodičů. Bude se zabývat jednotlivými formami péče o dítě, které zažili v dětství, pokud se rodiče rozvedli v době jejich nezletilosti, zda rozvod jejich rodičů narušil nějakým způsobem jejich psychiku a jak hodnotí celkový dopad na jejich životy v této oblasti.
The divorce of parents and its impact on an adult child and their mental health
Keywords: manželství; rozvod; děti; psychika; rodina; marriage; divorce; children; psychological impact; family