Stanovení aminokyselin v medovinách - Klikarová, Jitka; Česlová, Lenka; Řezková, Soňa; Fischer, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je zaměřena na optimalizaci derivatizačních postupů 22 sledovaných aminokyselin v medovinách s využitím DEEM, FMOC-Cl a PITC činidel. Dále se věnuje optimalizaci separace PITC derivátů aminokyselin pomocí kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi se spektrofotometrickou detekcí. Optimalizovaná separace byla využita pro analýzu derivátů aminokyselin v reálných vzorcích medovin, předem extrahovaných na LC-SCX patronkách.
Determination of aminoacids in meads
Keywords: aminokyseliny; medoviny; HPLC; derivatizace; aminoacids; meads; HPLC; derivatization