Jižní obchvat Opavy - Venclík, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem projektu je návrh dvou variant Jižního obchvatu Opavy z důvodu odklonění dopravy z centra města Opava.
South By-pass Road of Opava