Problémy a možnosti rozvoje malých obcí - Talacko, Petr (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zaměřuje na malé zemědělské obce, které jsou na daňových příjmech závislé. Jako konkrétní příklad si autor zvolil Obecní úřad Klučov, který spravuje další tři obce (Lstiboř, Skramníky a Žhery).
Keywords: zákon o obcích; obecní úřad; Klučov; příjmy obce; výdaje obce; obecní rozpočty