Příprava a charakterizace anorganických pigmentů - Dohnalová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce shrnuje výsledky týkající se přípravy anorganických pigmentů a hodnocení jejich pigmentově aplikačních vlastností. Hlavním cílem předložené práce bylo navržení nových systémů, zejména typu směsných oxidů, které by mohly nalézt uplatnění jako anorganické pigmenty. Pozornost byla též zaměřena na různé metody přípravy anorganických pigmentů, a to s cílem jejich optimalizace a zvýšení kvality výsledných produktů.
Preparation and characterization of inorganic pigments
Keywords: perovskitové pigmenty; spinelové pigmenty; pseudobrookity; inhibitory koroze; barevné parametry; perovskite pigments; spinel pigments; pseudobrookites; corrosion inhibitors; color parameters