Analýza možnosti vzniku výdejních boxů na potravinové zásilky v dané oblasti - Turina, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku umisťování výdejních boxů na potraviny v Pardubicích a jejich okolí. V teoretické kapitole jsou nejdřív vymezeny hlavní pojmy související s e-commerce, logistikou poslední míle, a výdejními boxy. Následně jsou analyzovány vybrané ukazatele jako dopravní dostupnost, bezpečnost nebo prostorové uspořádání. V návrhové kapitole jsou na základě této analýzy určeny konkrétní lokality, u kterých je posouzen potenciál zavedení těchto boxů, jejich přínosy i možná úskalí. Výsledkem práce je praktický návrh umístění výdejních boxů pro potraviny s ohledem na místní podmínky a potenciální poptávku.
Analysis of the Potential for Installing Grocery Parcel Lockers in a Selected Area
Keywords: výdejní boxy; elektronické obchodování; logistika poslední míle; městská logistika; parcel lockers; e-commerce; last-mile logistics; urban logistics