Přitažlivost a kontroverznost švarcsystému - Luňáček, Adam (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je vymezení obsahu základních pojmů týkajících se švarcsystému a pracovních vztahů, způsoby zaměstnávání zaměstnanců v podnicích, jak a proč vznikl tzv. švarcsystém, důvody jeho přitažlivosti, v čem tkví jeho kontroverznost a srovnání s jinými systémy zaměstnávání.
Attractiveness and controversy of a svarc system
Keywords: švarcsystém; nelegální práce; závislá práce; samostatná činnost; svarcsystem; illegal labour; dependent work; independent activity