Inovace technologie lepení bočního zasklení karoserie autobusu - Vojtěch, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá návrhem a ověřením možností použití nových lepidel pro technologii lepení bočního zasklení skeletu autobusu. Popisuje provedené adhezní a pevnostní smykové zkoušky z pohledu možností použití vybraných lepidel v kombinaci s lakovaným povrchem skeletu vozu, olakovaným rámem okna a sklem s keramickým rámečkem, které se reálně na autobusech používají a pro jejichž lepení jsou vybrány. Zabývá se i problematikou možnosti úniku VOC při použití jednotlivých vybraných lepidel.
Innovation of adhesive technology side windows of the bus body
Keywords: lepidlo; adherend; adheze; smyková pevnost; adhezní zkoušky; technologický postup; organické těkavé látky; adhesive; adhesion; shear strength; adhesion tests; technological process; volatile organic compounds