POSOUZENÍ POTENCIÁLU LETIŠTĚ PARDUBICE PRO NÍZKO-NÁKLADOVÉ LETECKÉ DOPRAVCE - Křivánek, Jan (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce obsahuje základní informace o mezinárodním letišti Pardubice (kapacita, infrastruktura, zázemí a vybavení) před a po otevření nového letištního terminálu. Další částí práce je analytické porovnání s letišti podobného významu, velikosti, kapacity a potenciálu. Pro určení potenciálu letiště z pohledu nízkonákladových dopravců jsou v práci řešeny ekonomické aspekty provozu. V návrhové části je shrnuta konkurenční pozice letiště vůči Praze a potenciální destinace nových a již působících leteckých dopravců na linkách z Pardubic.
The assessment of the potential of Pardubice Airport for the low-cost air carriers
Keywords: cestující; destinace; dopravci; letiště; linky; nízkonákladová doprava; Pardubice; potenciál; terminál; airports; airlines; carriers; destination; lowcost transport; Pardubice; passengers; potential; terminal