Logistické přepravní systémy využívající silniční dopravu - Sitný, Miloš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou současného stavu v silniční nákladní dopravě a návrhy na zlepšení technologie přepravy vozidel. Součástí analýzy je problematika konkurence, ochrany ţivotního prostředí a vytěţování silničních nákladních vozidel. Navrhnuta jsou řešení v oblasti vytěţování, odpovědnosti za škody a v oblasti přijímání a výchovy řidičů. Návrhy jsou v závěru práce zhodnoceny.
Logistic transport systems with utilisation of road transport
Keywords: silniční nákladní doprava; technologický postup přepravy vozidel; vytěţování vozidel; Logistika; Road transport; technology of vehicle transport; vehicle occupancy; Logistics